raambekleding

Gordijnen brengen sfeer in een interieur en onderstrepen de woonstijl. Houd je van een meer ingetogen, open inrichting dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor vitrages of glasgordijnen. Deze zijn gemaakt van dunne, soepel vallende stoffen waardoor de ruimte licht blijft, maar wel de inkijk van buiten naar binnen getemperd wordt. Inbetweens, vervaardigd uit iets dikkere stoffen, hebben eveneens een verfijnde uitstraling en zijn ideaal om een ruimte net wat meer privacy te geven. Ze filteren de lichtinval en inkijk wat sterker, maar sluiten de buitenwereld niet volledig af.

Alleen overgordijnen zijn echt verduisterend. Daarnaast hebben ze een isolerende werking en een positieve invloed op de akoestiek in de ruimte. Met een vouwgordijn dat de raam horizontaal bedekt, heb je zelf controle over de gewenste lichtinval en inkijk. Vouwgordijnen zijn praktisch en nemen weinig ruimte in beslag. Net als vitrages zijn ze uitstekend te combineren met overgordijnen.

gordijnen

Gordijnen zijn sfeermakers en daarom trendgevoelig. Omdat de buitenwereld zich razendsnel ontwikkelt, verlangen we binnenshuis naar warmte, gezelligheid en een uitgekiende overdaad aan stoffen met een hoge aaibaarheidsfactor. Zo zijn de velvet gordijnen - met een eigentijdse twist in onder meer metallic look - helemaal terug van weggeweest. Zware, gevoerde gordijnen plooien prachtig en tekenen meteen voor een geborgen, rustige basis. Om die reden wint ton sur ton (verschillende tinten van dezelfde kleur) in het interieur ook steeds meer aan populariteit.

Of je nu een tijdloos pallet wilt creëren waarin je telkens nieuwe woontrends kunt manifesteren, of van de raambekleding een heuse blikvanger wilt maken, voor ieder interieur is een passende oplossing te vinden. Het aanbod in kleur, motief en afwerking is eindeloos.

Groot voordeel is dat dezelfde persoon die jou adviseert, de gordijnen komt inmeten, ze op maat maakt en vervolgens levert. Alles in één hand dus, waardoor tegen sterk concurrerende prijzen de mooiste raambekleding wordt gerealiseerd.

duurzaam

Hoewel de term duurzaamheid een containerbegrip is geworden, houdt het iedereen bewust of onbewust toch bezig. Als je producten koopt, wil je graag weten dat deze mens- en milieuvriendelijk geproduceerd zijn, je bent geïnteresseerd in de herkomst van het product en de gebruikte materialen. Deze ontwikkeling zie je ook terug in de keuze voor raamdecoratie. Duurzaamheid zit niet alleen in de kwaliteit (lange levensduur), maar ook in de stijl- en materiaalkeuze. Steeds meer gordijnstoffen worden gemaakt van recyclede materialen.

Deze bewustwording is, mede door de wet- en regelgeving, niet meer weg te denken in het interieur. Het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen, zoals jute, touw, bamboe, wol en leer, zal de komende jaren alleen maar toenemen. In woontrends worden deze vaak vergezeld door diepe aardkleuren in combinatie met zachte poedertinten. Natuurlijk groen past uiteraard perfect bij deze duurzame trend.