karpetten

Voor karpetten geldt in principe hetzelfde als voor vloerbedekking; naast kleur en dessin zijn materiaal, structuur en poolhoogte bepalend voor de uitstraling. Wil je een echt pronkstuk of een neutraal vloerkleed dat overal bij past? Dient het kleed als verbindende factor voor een aantal meubels of wil je een lege plek in de ruimte aankleden? Welk doel je ook voor ogen hebt, jouw keuze brengt de individuele sfeer in het interieur.

Vintagetapijten koppelen traditionele ontwerpen aan een moderne invulling en zijn nog altijd populair. Met een natuurlijk materiaal als sisal, jute of kokos geef je de ruimte een meer industriële, robuuste sfeer. En door te kiezen voor een grof geweven of wolgeknoopt karpet voeg je een extra twist toe, die de uitstraling creatief en stoer maakt. Ook mooi in een landelijke woonstijl.

Vandaag de dag zijn synthetische vloerkleden nagenoeg niet meer te onderscheiden van natuurlijke. Pluspunt is dat deze variant goedkoper, slijtvast en kleurvast is. Laat je, voordat je tot aankoop overgaat, adviseren door degene die alle productkennis in huis heeft. Ook over het juiste formaat waar de ruimte om vraagt. Maatwerk is immers geen enkel probleem.