vloerbedekking

Je huis beïnvloedt je levenskwaliteit. Interieurkeuzes moeten daarom duurzaam en bewust zijn. Vooral de vloer als (kamerbrede) basis bepaalt in grote mate de sfeer in een ruimte. De eerste beslissing gaat over een harde of zachte vloerbedekking.

Vinyl is een kunststof vloerbedekking met de uitstraling van een harde vloer, alleen met meer loopcomfort. De vroegere underdog heeft een inhaalslag gemaakt en is tegenwoordig veel luxer en mooier. PVC, een iets sterker alternatief, kent een aantal belangrijke voordelen, zoals waterbestendig, onderhoudsvriendelijk en een grote variatie in motieven. De meest duurzame optie is linoleum (marmoleum), omdat deze vloerbedekking volledig gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen.

Zachte vloerbedekking voelt prettig aan, heeft een warme uitstraling en een positief effect op zowel de akoestiek als het binnenklimaat. Geen enkel andere vloer biedt zoveel mogelijkheden. Of je nu kiest voor een vaak goedkopere synthetische variant of een duurzame, natuurlijke look wilt creëren met een wollen vloer of mooie blend. Met zacht tapijt kun je spelen en, afhankelijk van de kleur, het dessin, de structuur en de hoogte van de pool, kan een ruimte zelfs optisch hoger of lager, langer of breder lijken.